Crash Recovery Kit for Linux

STOCKMANN AUTOMATISERING

tel. +31 (0)76 7370198
fax. +31 (0)76 5714785
email. info@stockit.nl
web. http://www.stockit.nl/

Geachte mevrouw/meneer,

Met veel plezier wil ik per deze mailing de oprichting aankondigen van mijn bedrijf Stockmann Automatisering per 1 januari 2004. Nadat de automatiserings branche door moeilijke en stormachtige tijden is gevaren, heb ik besloten zelf de handschoen op te pakken. Stockmann Automatisering is een eenmanszaak welke als uitgangspunt heeft de automatisering van het mkb met behulp van eenvoudige doch doeltreffende middelen te realiseren. Als werkzaamheden doe ik onderhoud van bestaande netwerken en servers en implementatie/migratie van nieuwe met de focus op Linux en OSS (Open Source Software).

Aangezien de impact van ICT op het bedrijfsleven met de dag groter wordt, heeft het naar mijn mening dezelfde impact gekregen als b.v. het Coca-Cola recept voor de Coca Cola company heeft om haar bedrijfs resultaat te realiseren. Waarom dan toch Open Source Software zult u zich afvragen? Indien men een software pakket als een soort recept voor bedrijfs uitvoering ziet, is het verdraait handig indien daarvan de source (broncode) beschikbaar en aanwezig is op uw bedrijf. Niet zozeer omdat men dan hiermee zelf bugs en verbeteringen kan aanbrengen, maar meer omdat U hierdoor als bedrijf, bij gebleken wanprestatie van uw huidige sofware en service/onderhoud leverancier, zonder problemen een andere leverancier kunt kiezen.

Stockmann Automatisering streeft ernaar om de gebruikte software componenten open source te houden. In ieder geval open source binnen Uw bedrijf. Dit betekent bijvoorbeeld in de praktijk dat geforceerde upgrades van software naar nieuwere versies niet verplicht zijn. Tenzij de klant/gebruiker dit zelf aangeeft omdat bijvoorbeeld meer functionaliteit gewenst is. In het geval dat er bugs en security problemen aan de orde komen, omdat het open source betreft, zal de patch of fix aangebracht worden in de bestaande source code waarna vervolgens de nieuwe programma binaries worden gecompileerd.

Dit betekent dat klanten tot in lengte van dagen op dezelfde versie kunnen blijven draaien. Een belangrijke voorwaarde die wij echter wel stellen is dat er van de gebruikte pakketten ten alle tijde de complete bron-code aanwezig dient te zijn, op de betreffende server danwel op een cd- of dvd-rom. Een klant zal dus in de loop van de tijd haar eigen software repository opbouwen, waarvan geregeld een verzegelde kopie/backup dient te worden gemaakt.

Mocht Uw interesse gewekt zijn zie ik uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

R.M. Stockmann - RHCE
crashrecovery.org stock@stokkie.net
OS support: RedHat, SuSE, Debian, Mandrake, SCO, Solaris HW support: Intel, AMD, Sun, IBM Network: Cisco, 3COM, Nortel